İLERİMUN 2024 (Model Birleşmiş Milletler Simülasyonu)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen İleri Model Birleşmiş Milletler (MBM) Konferansı'nın açılış programına katıldılar.

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesindeki MÜSDAV GENÇ ile Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin iş birliğinde düzenlenen program, lise öğrencileri arasında toplumsal farkındalığı güçlendirmeyi, küresel sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar sağlamayı, topluluk önünde hitap yeteneklerini arttırmayı, uluslararası karar mekanizmalarının sistematik işleyişini öğretmeyi amaçlamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, düşünen, araştıran, üreten ve küresel meselelerinin farkında olan gençlere her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

MÜSDAV’ın, imam hatip öğrencilerine yönelik faaliyetlerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Erbaş, gençler için yeni ufuklar açacak olan Model Birleşmiş Milletler programıyla da İngilizce öğrenen imam hatipli gençlerin oluşturduğu komitelerin dünya meselelerine dair ortaya koyacakları vizyona tanıklık edeceklerini söyledi.

Programda konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen İsrail'in zulmü karşısında sadece yüreklerindeki iman gücüyle mücadele eden Filistin halkını selamlayarak inançlarını ve vatanlarını savunurken şehit olanlara Yüce Allah'tan rahmet diledi.

Merhum Ahmet Tevfik İleri'nin "Gençlik; iman, heyecan, mücadele ve kahramanlık çağıdır. Gençliğe mutlaka o hislerini tatmin edecek bir istikamet verilmelidir." Sözünü hatırlatan İşleyen, "Tevfik İleri bize geniş bir vizyon sundu. Biz de Genel Müdürlük olarak gençlerimizin bu hislerini bilgi ve hikmetle tamamlamak amacıyla her daim onların yanındayız, onlara doğru bir istikamet vermek için gayret etmekteyiz." Dedi.

Öğrencilerin düzenlediği “İLERİ MUN Model Birleşmiş Milletler Toplantısı’nın program içeriğinde, temel haklardan silahsızlanmaya, insan haklarından çevre konularına, güvenlikten siyasi birliğe ve zulme karşı adaletin tesisine dair komitelerin olduğu 4 günlük bir program olarak planlanmaktadır ve kapanış programı perşembe günü yine okulumuzun konferans salonunda yapılacaktır.

31-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-202431-01-2024

Yayın: 31.01.2024 - Güncelleme: 31.01.2024 19:08 - Görüntülenme: 315