T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

LAGARİ´NİN ROTASINDA UÇUYORUZ

Lagari Hasan Çelebi´nin ilk dikey uçuşu gerçekleştirdiği kabul edilir. 1633 yılında barut dolu haznesi bulunan bir basit hava roketi ile ilk kez havalanmayı başarmıştır. Lagari Hasan Çelebi´nin yaklaşık 300 metre kadar havalandığı ve 20 saniye boyunca havada kaldığı ölçülmüştür. Kendisine bağlı bulunan kanatlar sayesinde boğaza oldukça yumuşak bir iniş yapmıştır. Modern roket çalışmalarının 1900´lü yılların başlarına dayandığı düşünülürse, atalarımızın 300 yıl daha önce bu çalışmalara başladığı söylenebilir. İşte bu motivasyon ile Lagari Hasan Çelebi´nin çizdiği rotada okulumuzda havacılık faaliyetleri yapacak, yeni Lagari´ler, yeni Vecihi HÜRKUŞ´lar, yeni Hazerfen´lerin yetişmesinin önünü açacağız.

 Proje ile sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı oldukları bilinen fakat havacılığa merak duyan, hevesli öğrencilere havacılık eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz.

 Proje ile öğrencilere "Başarabiliyorum" dedirtmeyi ve özgüven kazandırmayı amaçlıyoruz. Proje ile genç beyinlerin yenilikçi fikirlerini desteklemeyi amaçlıyoruz.

 Yapılacak simülasyon eğitimi ve model uçak atölye çalışmalarıyla öğrencilerin fikirlerini ve yaptıkları ürünleri sunmaları sağlanarak iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

 Bu proje ile okulumuzda havacılık teknolojisi drone ve model uçak kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Projemizde okulumuz öğrencilerinden seçilecek 30 kişilik öğrenci grubuna Türk Hava Kurumu´ndan bir eğitmen tarafından uçak simülatörü kullanma, model uçak yapımı, havacılık teorisi konusunda eğitim verilecektir. Eğitim ardından öğrenci grubu motorlu ve uzaktan komut alan model uçak ve insansız hava araçları yapacaktır. Yaptıkları insansız hava araçlarını okul bahçesinde uçuracaklardır. Yaptıkları model uçakları Eskişehir´deki THK'nin alanında kumandayla kontrol edeceklerdir. Ayrıca Eskişehir´de havacılık müzesi ziyaret edilecektir.

 

07-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2018 - Güncelleme: 20.12.2019 10:41 - Görüntülenme: 1254
  Beğen | 1  kişi beğendi