ANKARA / YENİMAHALLE - Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mesleki Alanda Yapılan Uygulamalar

Mesleki Alanda Yaptığımız Uygulamalar;

- Bayrak törenlerinde, kutlama ve anma programlarında, okul içi-okul dışı açılış, Kur'an tilaveti uygulaması ve Meal sunumu yaklaşık (105) öğrencinin katılımı ve takip edilmesi.

- Her hafta Cuma; imam hatiplik ve müezzinlik uygulaması yapılmıştır. Toplam 224 öğrenci hazırlanıp görevlendirilmiştir. (6 Mescit-Camii uyulama yapılması.)

- 11.sınıf Kız/Erkek öğrencilere staj öncesi mesleki seminer verilmesi

- 11.sınıflar düzeyinde mesleki uygulama; Kız öğrenciler Kız Kuran Kursu, Erkek Öğrenciler 4 gün üç vakit mahalle camilerinde imamlık müezzinlik staj programı. (5 sınıf)

- Zeytin Dalı Harekâtına manevi destek olmak amacıyla operasyon süresince her pazartesi operasyon süresince Bayrak töreninde Fetih Suresi okunması ve dua edilmesi,

- Diyanet Radyo Gezisi ve Kuran Tilaveti,

- EĞİTEK iş birliği ile Mesleki Hitabet Kitabının etkinliklerinin seslendirilmesi. (toplamda 27 etkinlik)

- 85 öğrencimiz mukabele okumada 19 öğrencimiz teravih namazı kıldırmada ve 7 yerde hatimle teravih namazı kıldırılması etkinliklerinin planlanması ve takibi.

- 9. Hafta içi cemaatle öğle namazı programları (Öğretmen ve öğrencilere)

- Haz.9 ve 10. Sınıf Kız öğrencilerine yönelik Kur'an Tilaveti programı

- Aşure günü etkinlikleri çerçevesinde okulumuz camiinde Mevlid okunması, hatim duası yapılması ve aşure ikram edilmesi (Tüm İdareci, Öğretmen, Öğrenci ve Mezunların katılımı ile)

- Mevlid Kandili cami programı (Mevlid okunması ve Hatim Duası-Tüm öğretmen, öğrenci ve Halkın Katılımı sağlandı.)

- Mevlid Kandili 12.sınıf kız öğrencileri Kandil Programı (5. Kat mevcut koridorda tam gün)

- Okulumuz Camiinde uygulanan Cuma Günü sabah namazı buluşmaları (Aralık-Ocak -Tüm öğretmen ve öğrenciler 4 defa)

- Okulumuz tatbikat camiinde öğretmenlerimizin Cuma vaaz programı, (5 Öğretmen)

- Regaip, Miraç ve Beraat kandili cami /Mescit programı düzenlenmesi,