T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN "EL-CEZERİ´NİN YOLUNDA İLERLİYORUZ" PROJESİ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2016-II KAPSAMINDA DESTEKLENMEKTEDİR.

         El-Cezeri,  Altın Çağ´da yaşamış bilim ve teknoloji tarihinde yaptığı olağanüstü buluşlarla, robot tasarımlarıyla ve otomatlarla tanınan bir bilim insanıdır. Yazmış olduğu Makine Yapımında Yararlı Bilgiler ve Uygulamalar adlı eseri bu alanda yazılmış en ünlü ve en mükemmel kitaptır. Bu kitabın giriş bölümünde kitabı kaleme alış nedenini şöyle anlatır: "Bir gün Sultanın huzurundaydım ve yapmamı emrettiği şeyi getirmiştim... Ne düşündüğümü anladı... Bana şöyle dedi, ´eşsiz araçlar yapmış, onları gücünle işler duruma getirmişsin. Seni yoran ve kusursuz biçimde inşa ettiğin bu şeyler kaybolup gitmesin. Benim için icat ettiğin bu araçları bir araya toplayan ve her birinden ve resimlerinden seçmeleri kapsayan bir kitap yazmanı istiyorum. Onun önerilerini kabul ettim... Gerekli çalışmayı yapmak üzere gücümü topladım ve bu kitabı kaleme aldım."  İşte bu projemizle El-Cezeri gibi bir bilim insanını öğrencilerimize tanıtmak ve onun yolunda ilerleyecek yeni El-Cezeri´ler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Proje ile sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı oldukları bilinen fakat teknolojiye merak duyan, hevesli öğrencilere robotik eğitimleri vermeyi ve onları geleceğin teknolojisiyle buluşturmayı amaçlıyoruz.

Proje ile öğrencilere "Başarabiliyorum" dedirtmeyi ve özgüven kazandırmayı amaçlıyoruz.

Proje ile genç beyinlerin üretim yapmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz.

Eğitim ve atölye çalışmalarıyla öğrencilerin fikirlerini ve yaptıkları ürünleri sunmaları sağlanarak iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Çankırı-Orta'ya yapacağımız okul ziyaretleriyle taşra-merkez öğrencilerini buluşturmayı, akran dayanışmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Trabzon-Şalpazarı'ndaki okullarda yapacağımız robot şenlikleri ile daha fazla kişiye robotik bilimini tanıtmayı amaçlıyoruz.

 

Proje kapsamında okulumuzun 6.sınıf öğrencilerinden 20 kişiye her Cuma 14.20-16.45 saatleri arasında robotik eğitimi verilmektedir.

 

09-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2017 - Güncelleme: 20.12.2019 10:41 - Görüntülenme: 1426
  Beğen | 0  kişi beğendi