May

Okulumuz; akademik, sosyal, sportif, bilimsel ve mesleki alanlarda olduğu gibi ulusal ve uluslararası proje çalışmaları alanlarında da başarıdan başarıya koşmaktadır. Tabi ki bunun temelinde sağlam takım çalışmaları yatmaktadır. Okulumuz e-twinning takımı da alanında çok kıymetli hocalarımızdan oluşmaktadır. Öğretmenlerimiz Yasemin Polat, Ebru Demirci, Bilge Gürsu ve Canan Akarsu'nun yaptıkları projelerin, Avrupa kalite ödülüne layık görülmesinin ardından takıma dahil olan Şengül Teke hocamızın başvurusuyla birlikte okulumuz önce “safety label” sonrasında da e-Twinning ödüllerinin en üst seviyesi olup ve sahip olan okula birçok imtiyaz tanıyan “e-twinning school label” (e-twinning okul etiketi) ödülünü almaya hak kazanmıştır. Bu değerli etiketi okulumuza kazandıran kıymetli hocalarımıza teşekkürlerimizi sunar bundan sonraki projelerinde başarılar dileriz.

May

9-B sınıfı öğrencilerimizden Asın Eren Kanca, danışman öğretmeni Hatice Erikel Yaman rehberliğinde;

- Kanguru Matematik Yarışmasında 1831 kişi arasında 32.

- 8. Ulusal Tales Matematik Yarışmasında 1385 kişi arasında 20.

- 3. Ulusal Tales Fen Bilimleri Yarışmasında 412 kişi arasında 72.

- Türkiye Matematik Yarışmasında 703 kişi arasında 11. olmuştur.

Öğrencimiz Tales Matematik Yarışması dışında (Aynı kurumdan tek öğrencinin finale kalabileceği kuralı sebebiyle) diğer tüm yarışmalarda finale kalmayı başarmıştır.

May

29 Nisan Cumartesi günü 43 kişilik öğrenci grubumuzla gerçekleştirdiğimiz TEKNOFEST 2023 İstanbul gezimiz tamamlandı.

Sabah namazını Ayasofya'da kılan öğrencilerimizle sonrasında ise Topkapı Sarayında Kutsal Emanetleri ziyaret ettik. Bu Ziyarette Topkapı Sarayı Daire Başkanı Sayın İlhan Kocaman bizlere eşlik ettiler.

TCG Anadolu Gemimiz tek kelimeyle muhteşemdi.

TCG Anadolu Gemimizi, gemi komutanı Kurmay Albay Erhan Albayrak ve Tuğamiral Tayfun komutanımız, bizlere bizzat gezdirdiler ve gemi hakkında ilk ağızdan ayrıntılı bir şekilde bilgi edinme şansını yakaladık. TEKNOFEST'te okulumuzun standını ziyaret ettik ve öğrencimiz Merve ile görüşerek projemiz hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi aldık.

Böylesine anlamlı ziyaretleri bizlere sağlayan başta Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdürü Sayın Hasan Doğan'a, Topkapı Sarayı Daire Başkanı Sayın lhan Kocaman'a, Tayfun Tuğamiralimiz ve Erhan Albayımıza ve tüm gemi personelimize şükranlarımızı sunuyoruz.

May

Matematik öğretmenimiz Oğuzhan kahveci rehberliğinde 9/B sınıfımızdan Mahmut Esad Erdem Kanguru Matematik Yarışmasında 1831 yarışmacı arasında 28. olarak önemli bir başarı kazandı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesince düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarında 13. olan öğrencimiz 8. Ulusal Tales Matematik Yarışmasında 1385 kişi arasında 15. olup bütün bu yarışmalarda finale kalma hakkı kazanmıştır. Öğrencimize yarışmaların final basamaklarında başarılar dileriz

Nis

Rehber öğretmenimiz Meral Mertel YILDIRIM tarafından okulumuz öğretmenlerine “ Kriz Yönetimi, Öfke ve Stresle Başa Çıkma Yolları” konulu bir seminer verildi.

Nis

Okulumuz mezunlarından 2022 YKS ‘de derece yapmış olanlar okulumuza davet edilerek sınava hazırlanan öğrencilerimiz ile görüşmeleri sağlandı. Sınava az bir süre kala yapılması gerekenler, çalışma taktikleri, uyku düzeni, heyecan ve kaygı kontrolü, zaman yönetimi gibi konularda deneyimleri aktardılar. Öğrencilerimizin sorularını cevapladılar. Katkılarından dolayı mezunlarımıza teşekkür eder, öğrencilerimize girecekleri sınavda başarılar dileriz.

Nis

Ortaokul basketbol takımımız yarı finalde. Özel Final Ortaokulunu son maçta 52-50 yenerek grupta yenilgisiz olarak 1. olduk.

Lise basketbol takımımız ise şu anda çeyrek finalde, şampiyonluk için yarışan son 8 takım kaldı.